2014. március 17., hétfő

Térhódítás a kertben

Kezdetben a kennel volt Rusty fő tartózkodási helye, s a sétáltatás során jutott több mozgástérhez. Ez hamarosan kibővült azzal, hogy a kertben egy hosszabb "futószárra" kötve rohangálhatott egy meghatározott területen. Ez Apukámnak köszönhető. 
Rusty és a gumibelső
Végül felszámoltuk a "futószárat" és lehetőséget biztosítottunk Rusty-nak arra, hogy teljes erőbedobással őrízhesse a területet napközben. Szerencsére a kerítésen maximum a feje fér ki, így nyugodtan hagytuk magára a kertben. Bejáratott útvonala van már, s ennek pár virágtő is áldozatául esett, de azért nem katasztrofális a helyzet. Szerencsére nem pályázunk semmilyen (pl. A legszebb pázsit, kert stb.) díjra.
Az éber házőrző, Rusty őrségben
Aztán valamelyik este szokás szerint felkaptam a pórázt, hogy elvigyem sétálni a kis energiabombát, s a kapu előtt találtam rá. Nem az a meglepő, hogy a kapu előtt találtam, mert rögtön odastartol, ha meglátja a pórázt, hanem az, hogy most az utca felöli oldalon volt. Beengedtem.
Kiderült, hogy meglazult a kerítés egyik eleme és kifért rajta, de vissza már nem tudott jönni. Pánikra nem maradt idő, sőt pozitív tapasztalatot szereztünk ezzel, mert semmivé foszlott az a félelmünk, hogy esetleg elcsavarog.

Tanulság: olykor nem árt kinézni az ugatásra, mert vagy jött valaki vagy ebekkel sétálnak el vagy csak a kutya akar visszajönni az udvarba :-)

A következő kihívás: elérni, hogy kiállhassunk a kocsival akkor is, amikor szabadon van. Addig is csak felügyelettel tartozkodhat a kerítés túloldalán.
Gödör ásásban tehetséges eb

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése