2014. március 28., péntek

Móric, az ugró fenomén

Ma újra bővül a látogatók köre. Évát a hamarosan 2 éves fekete-fehér pettyes, selymes bundájú, turcsi orrú Móric kísérte el a parkba. Ez nagy szó, mert ritkán teszi ki a mancsait a lakásból. Éva 2012 novemberében a munkájából tartott haza, amikor a házuk előtt megpillantott egy pöttöm kismacskát. Kiplakátolta a fotóját, de mivel senki sem jelentkezett érte, örökbefogadta.
A frissen befogadott árva
A döntés megszületése után Éva megkezdte a felkészülést a közös életre: tanácsot kért a macskatartó szomszédtól, az állatorvostól, könyveket kapott kölcsön barátoktól és rákeresett a "macska", "cat", "Katze" szavakra és kombinációira a Google segítségével.
Móric nagyon ragaszkodó volt, s kitartóan nyávogot, "sírt" és "dörömbölt" a hálószoba ajtaján, ahova nem léphetett be. Az első pár napban ezért nem aludtak túl sokat Éváék. Azóta viszont ez nem okoz gondot:
A szobatisztaságra szoktatás sem ment zökkenőmentesen, mert az elején Móric határozta meg az alom helyét, s csak egy költözés után sikerült elérni, hogy az Éváék által kijelölt helyet látogassa. Ez alól csak akkor van kivétel, ha "büntetni" akarja a szállásadóit valamiért. A stratégia ilyenkor az, hogy megmutatják neki a rakást, majd azonnal megfürdetik. Ezt eddig 1x kellett eljátszani, mert hatott. :-)
Móric a modern kor macskája, s nem hiányozhat az életéből a számítógép sem. Hangulatától függően aktívan nyomon követi mi folyik a képernyőn, s ha elfárad, akkor szundít egyet.
Móric a számítógép bűvöletében
Node, nem éghet mindig a munka a mancsa alatt. Egy macska arra termett, hogy kergesse az egereket. Azt hiszem Móric hozzáállása hasonlíthat Garfieldéhez, mert eszében sincs élő egereket hajkurászni. Az ember lánya illetve fia azért van, hogy neki dobálja a kedvenc játékegerét. 
A legjobban azt szereti, ha lakótársai magasra dobják az egeret és ő azt elkaphatja. Ilyenkor előfordul, hogy egy méter magasra is felugrik, szaltózik és még röptében a szájába tömi az egeret. A másik kedvence, ha a kanapé mögé dobják az egeret és ő azt átugorva kaparintja meg. Órákon át képes lenne ezt a tevékenységet folytatni, de Éváék hamarabb "kidőlnek".
Móric olykor a mosásban is "segédkezik"
Móric lakásban él, így nem találkozik fajtársaival. Éva összehozta egy hasonló korú társával, aki kiskora óta szintén nem találkozott más macskával, hogy ismerkedjenek egy kicsit. Kezdetben úgy tűnt, hogy a vendég a dominánsabb az alkatából és a magasabb energiaszintjéből kifolyólag. Móric eleinte nagyon meg volt illetődve:
Nos, hová bújtam?
Ezután sikerült rávenni, hogy bemutassa az ugrálási tudományát a vendégnek és onnantól kezdve átvette az irányítást. Szóval akár igaz is lehet a mondás, hogy alamuszi macska nagyot ugrik. S Móric kalandjai továbbfolytatódnak .....
Köszönjük a látogatást!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése