2014. július 9., szerda

Csödörből gödörbe?

Az esőnek hála a növények fellélegeztek, kellemes friss föld illat terjeng a levegőben. Szép kerek a világ. Reggel az alábbi kép fogadott:
A kb. 20 cm-es gödör
Eszembe jut, hogy nem is olyan régen, amikor kutyás sorstársak arra panaszkodtak, hogy a kedvencük össze-vissza ás a kertben és nem tudnak mit tenni ellene, én büszkén kihúztam magam. Rusty nagyon kertbarát. Egy apróság van csak: mivel a megszokott útvonalon járőrözik ott a fű sem nő vagy jóval alacsonyabb, mint máshol. Úgyhogy semmi okunk panaszra.
Elgondolkoztam. Elképzelhető, hogy Rusty a sétáink során az alábbi képen látható gödörből merített ihletet?
Rusty elmélyülten nézi a földtani tanulmányokra is alkalmas gödröt
 A kertben több gödör kezdemény is van. Kettőt mélyített ki belőlük. Azokat már fel is töltöttük. Ha irányítani lehetne az ásás helyét, akkor akár pénzt is kereshetne. Kölcsönadhatnánk kertészeknek ültetéshez. Megkönnyítené a munkájukat. Rusty is jól járna, kiélhetné magát, s az így létrehozott gödörbe már mehetne egy palánta.
Az jutott eszembe, hogy vajon én hány gödör kezdeménnyel találkozom a nap folyamán? Hányat veszek ezekből észre és haladok tovább? Hányat ások mélyebbre, amíg észbe nem kapok és hagyom a fenébe az egészet? Vajon hányat töltök fel, hogy legközelebb már simán átsétáljak rajta? Te gondolkodtál már rajta?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése